Chelsea pobijedio Middlesbrough i došao na korak do titule

Sigurna pobjeda Conteovog tima

Chelsea pobijedio Middlesbrough i došao na korak do titule

Fudbaleri Chelsea pobijedili su večeras na domaćem terenu Middlesbrough sa 3:0 u okviru 36. kola engleskog Premiershipa. 

Bila je ovo utakmica biti ili ne biti za ekipu Middlesbrougha, koja je na kraju ispala iz lige, dok je Chelsea došao na korak do titule. 

Plavci su odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme, pa su postigli dva pogotka preko Diega Coste i Marcosa Alonsa i već je tada bilo jasno da se treba desiti pravo čudo da Chelsea ne pobjedi u ovom meču.

Nastavak je donio očekivanu igru sa obje strane, Chelsea je povukao ručnu, a Middlesbrough nije imao snage da napravi preokret. Viđen je do kraja još jedan pogodak i to od strane Nemanje Matića, kojem je ovo bio prvi gol na Stamford Bridge stadionu u karijeri.

Chelsea je nakon ove pobjede povećao prednost u odnosu na Tottenham na sedam bodova i u naredednom kolu će na gostovanju kod WBA-a imati priliku da osiguraju titulu prvaka. S druge strane, Middlesbrough je i matematički ispao iz lige i to nakon samo jedne sezone.

Premiership, 36. kolo:

Chelsea-Middlesbrough 3:0 (Diego Costa 23', Marcos Alonso 34', Nemanja Matić 65')

Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi