Pirić skidao zicere favorizovanim Dancima i asistirao u remiju AEK-a
Foto: AEK Larnaca

Drugo pretkolo Lige prvaka

Pirić skidao zicere favorizovanim Dancima i asistirao u remiju AEK-a

E. Ganibegović

U utakmicama drugog pretkola Lige prvaka večeras pratimo i nekoliko bh. fudbalera.

Najviše se istakao bh. golman Kenan Pirić koji je debitovao na evropskoj sceni za kiparski AEK iz Larnace, a nejgov tim je iznenađujuće izvukao remi u Danskoj protiv Midtjyllanda, bilo je 1:1.

Već u prvoj minuti Pirić je zaustavio zicer domaćinu. Chilufya izlazi sam na Kenana, koji brani njegov šut koji je išao u prvu stativu. Nakon toga je Dreyer bio u šansi u 12. minuti i pogodio stativu. 

Osam minuta prije kraja Chilufya zabija, no njegov gol je poništen zbog ofsajda, da bi u 41. minuti Evander pogodio prečku.

Olatunji je na otvaranju drugog dijela imao sjajnu šansu i promašio čist zicer, što je bila prva prava prilika za Kiprane.

Devet minuta prije kraja utakmice Kenan Pirić asistira za Gyurcsa koji sjajnim šutem pogađa mrežu domaćina za 0:1.

Ipak, nije AEK izdržao do kraja. Korner za Dance u 84. minuti, Pirić je nešto lošije procijenio let lopte, a Sviatchenko zabija za izjednačenje. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od ostalih bh. fudbalera, Luka Juričić je bio u prvoj postavi Pyunika u porazu od Dudelangea (0:1), Dennis Hadžikadunić odigrao svih 90 minuta u porazu Malmoa kod Žalgirisa (1:0), dok su Amer Gojak i Luka Menalo počeli s klupe meč Dinama protiv Shkupija.

Na Maksimiru je trenutno 1:1 u 52. minuti, a Luka Menalo je ušao u igru na poluvremenu. 

Top Komentari

amarosimbrko
Pljuj te sada Peteva i Husarica je li EKONOM? MAMICU VAM ****M KLOSARSKU LJUBOMORNU !!!
1 15
nije.suplja
Hahahaha, jak golman, nema ga nigdje 2 godine
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi