Mignolet nakon šest godina napustio Liverpool

Nije više želio da bude rezerva

Mignolet nakon šest godina napustio Liverpool

S. Bošković

Golman Liverpoola Simon Mignolet vratio se u svoju zemlju rođenja.

Nekad prvi golman Redsa od dolaska Alissona nije previše branio i priliku je dobijao samo u kup i prijateljskim mečevima.

Nakon šest godina na Anfieldu Mignolet je prešao u Club Brugge, za cifru od 6.5 miliona funti.

Ovaj 31-godišnji golman je prošle sezone branio svega dva puta, a posljednji put je u dresu Liverpoola bio jučer u meču Community Shielda, gdje je njegov tim poražen.

Prema pisanju britanskih medija tijekom pripremnih mečeva Mignolet je od Jurgena Kloppa tražio da ga proda, kako bi bio prvi golman nekog tima. Njemački trener na početku je tu ideju odbio, no nakon toga je promijenio mišljenje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nakon jučerašnjeg meča Mignolet je odletio u Belgiju i formalizirao dogovor, a Liverpool sad ima do kraja prijelaznog roka da nađe rezervnog golmana.


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije