Mignolet napušta Liverpool i pravi transfer karijere?

Na meti Barcelone

Mignolet napušta Liverpool i pravi transfer karijere?

E. Čaušević

Brazilski golman Alisson Becker prije nekoliko dana zvanično je potpisao za Liverpool nakon što je odlučio da napusti Romu.

U Liverpoolu nisu zadovoljni izborom što se tiče golmanske pozicije između Lorisa Kariusa i Simona Mignoleta. Dolaskom Alissona jasno je da će jedan od njih potražiti sreću u nekom drugom klubu, a prema svemu sudeći to će biti iskusni belgijski čuvar mreže Mignolet.

Ugledna Marca objavila je danas da se Mignolet nalazi na radaru Barcelone koja će prema svemu sudeći morati tražiti novog rezervnog golmana. Na toj poziciji bio je Jasper Cillessen, no čini se da Holanđanin više ne želi da "grije" klupu u katalonskom klubu.

Cillessen se nalazi na izlaznim vratima i čeka pravu ponudu za nastavak karijere. Kako piše Marca, Mignolet je jedan od mogućih izbora za Barcu s obzirom da će gotovo sigurno napustiti Redse ovog ljeta. Belgijanac ne želi da bude treći izbor Jurgenu Kloppu, a priliku da karijeru nastaviš u velikom klubu poput Barcelone imaš jednom u životu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako se i ranije bunio što nema veću minutažu na golu Liverpoola, navodno Mignolet ne bi imao ništa protiv da bude rezerva Ter Stegenu u Barceloni. Ter Stegen brani u La Ligi i Ligi prvaka, dok Barcin rezervni golman šansu dobije u Kupu Kralja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti