Rad i discplina se isplate: Ponizni dečko je lijepio kopačke, od danas zarađuje 100.000 sedmično

Potpisao je ugovor života

Rad i discplina se isplate: Ponizni dečko je lijepio kopačke, od danas zarađuje 100.000 sedmično

Admin Čaušević

Otac mu je bio zaštitar, radio je smjene od 18 sati. Majka je bila kaserka u jednom supermakertu. S obzirom na brojnost porodice jedva su sastavljali kraj sa krajem, ali od danas više ne moraju da brinu.

Red, rad i disciplina. Savršena formula za uspjeh. Mnogi igrači odrasli u siromaštvu se vode upravo tom parolom te na kraju postanu uspješni i na vrijeme osiguraju materijalnu sitauciju kako sebi tako i svojoj porodici. 

Apetiti od nedavno najbogatijeg kluba na svijetu rastu i svjesni su da će morati trošiti mnogo više na plate nego što je to bio slučaj do sada ukoliko žele da budu u ravni sa najboljim.

Newcastle United je od dolaska saudijskog PIF Fonda teškog nekog milijardi postao najbogatiji klub na svijetu. Svrake su do sada obavile nekoliko odličnih transfer te potrošili oko 200 miliona eura. U borbi su za plasman u Ligu prvaka dok i nedjelju igraju i finale Carabao Cupa.

Jedan od igrača koji je eksplodirao u ovoj sezoni je 29-godišnji Miguel Almiron koji je danas riješio svoje finansijke probleme do kraja života. 

Oglasi

Naime, Almiron je potpisao novi dugogodišnji ugovor sa Svrakama. Iako nema zvaničnih podataka neke informacije govore da će mu sedmična plata biti veća od 100.000 eura i da će biti među najplaćenijim igračima u ekipi. 

Sjajni Paragvajac koji je odrstao u skromnoj porodici je uvijek bio štedljiv, nikada nije bježao od skandala i praktično ga nema u žutoj štampi.

Interesantno da je jedno vrijeme i lijepio vlastite kopačke što je nedavno i priznao. Radio je to uz pomoć ekonoma Neila Stokera. 

"Moje sretne kopačke otvorene su poput sendviča. Rekao sam Neilu da mora nešto učiniti jer sam ponovo zabio gol u njima. On je genij. Nekako ih zalijepi kako bi još uvijek bile jake. Samo se nadam da će izdržati cijelu sezonu, a onda ću ih potpisati i dati mu ih kao poklon", kazao je Almiron.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Almironov otac Reuben je ranije radio kao zaštitar smjene od 18 sati, a majka Sonia je bila zaposlena u prodavnici. Sedam članova porodice je živjelo u maloj kućici dok je Almiron dijelio krevet sa svojom majkom.

Od malena je pokazivao veliki talenat. Još kao 19-goidšnjak je iz Paragvaja otišao u argentinski Lanus, a zatim je prešao u Atlantu iz MLS. U Newcastle United je stigao prije tri godine za 24 miliona.

Oglasi