Za napadača su dali bogatstvo, a prema Ligi prvaka ih vodi veznjak koji je koštao tri puta manje

Forma karijere paragvajskog reprezentativca

Za napadača su dali bogatstvo, a prema Ligi prvaka ih vodi veznjak koji je koštao tri puta manje

Eldar Ganibegović

Investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ prijestolonasljednik Mohammed Bin Salman postao je novi vlasnik Newcastle Uniteda prošle godine. Ovaj klub je tada postavio sebi visoke ciljeve, a već ove sezone idu ka plasman u Ligu prvaka prema kojoj ih vodi jedno iznenađujuće ime.

Newcastle United prošle je sezone u jednom momentu strepio i za ostanak u Premiershipu, a sada se nalazi u borbu za prve četiri pozicije u Engleskoj i plasman u Ligu prvaka.

Nakon 13 odigranih utakmica u engleskoj Premier ligi Svrake se nalaze na odličnom 4. mjestu s 24 boda i gol razlikom 24:10, te će, ako ovako nastave, s Tottenhamom, Manchester Unitedom i Chelseajem voditi bitku za treću i četvrtu poziciju do kraja sezone.

Naravno, ne treba tu zaboraviti ni Liverpool za koji se očekuje da konačno proigra i krene osvajati bodove te se uključi u utrku za plasman u Ligu prvaka, s obzirom na to da je već jasno da bi se za titulu i prva dva mjesta trebalo odlučivati između Arsenala i Manchester Cityja.

Newcastlea što se tiče, ovaj tim je minulog ljeta potrošio desetine miliona eura na pojačanja. Najskuplje pojačanje svakako je švedski napadač Alexander Isak kojeg su Svrake Real Sociedadu platile 70 miliona eura. Ujedno je to i treći najskuplji transfer ovog ljeta.

Za Svena Botmana iz Lillea izdvojili su 37 miliona eura, Matta Targetta su Aston Villi platili 17 i po, dok su 11 i po dali Burnleyju za golmana Nicka Popea.

Oglasi

Iako su ogroman novac izvojili na Isaka, za sada je ovaj švedski reprezentativac postigao tek dva gola u Premier ligi. Doduše, ima i samo tri nastupa jer je mučio muku s povredom tetive.

Srećom po Newcastle, tu je paragvajski ofanzivni veznjak (koji može igrati i na obje krilne pozicije) Miguel Almiron. 

Fudbaler je to koji je ove sezone udarna igla Newcastlea i najbolji strijelac ovog tima. Do sada je Almiron postigao sedam golova u Premier ligi, a posljednjih šest dao je u isto toliko posljednjih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Krenuo je s dva gola u pobjedi kod Fulhama (1:4), pogodio je u trijumfu protiv Brentforda (5:1), uslijedio je remi s Unitedom (0:0), a onda je redom pogađao po jednom u pobjedama protiv Evertona (1:0), Tottenhama (1:2) i Aston Ville (4:0).

Almirona je Newcastle doveo u januaru 2019. godine iz Atlante, a tada je na račun ovog američkog kluba sjelo 24 miliona eura koji se sada itekako isplaćuju i mogli bi Newcastleu donijeti Ligu prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije