Newcastle je konačno spreman pokazati da je najbogatiji tim svijeta
Foto - EPA

Spremaju transfer koji će uzdrmati fudbal

Newcastle je konačno spreman pokazati da je najbogatiji tim svijeta

Midhat Šljivak

Newcastle United konačno je spreman potrošiti veliku cifru na jedan transfer, a prema tvrdnjama italijanskih medija njihova meta u ljeto naredne godine je argentinski napadač iz Intera Lautaro Martinez.

Newcastle United postao je najbogatiji tim svijeta nakon što ga je prošle godine preuzeo konzorcij iz Saudijske Arabije, a tim polako kreće ka vrhu engleskog fudbala.

Svrake su već dovele nekoliko poznatih imena. Najviše novca su izdvojili za švedskog napadača Alexandera Isaka, čak 70 miliona eura, a naredni transfer mogao bi srušiti sve rekorde.

Italijanski mediji tvrde da je meta engleskog kluba argentinski napadač Lautaro Martinez i da će tim sa St. James Parka učiniti sve da ga dovede u svoje redove.

Odšteta od preko 100 miliona eura nije nikakav problem za Svrake, a spremni su i žestoko platiti Argentinca te su mu ponudili ugovor kakav Inter ne može pratiti.

Tako je engleski tim ponudio Lautaru duplo veću platu od one koje ima u Interu. Zarađivao bi 14 miliona eura na godišnjem nivou, što je svakako itekako primamljiva cifra.

Oglasi

Nije Newcastle jedini koji želi Lautara u svojim redovima. Chelsea i Tottenham se raspituju za njegovim uslugama, no Argentinac je jasan da je usprkos brojnim pričama fokusiran samo na Inter.

"Ovdje sam pet godina i sretan sam u Interu. Nadam se da ću postati legenda ovog kluba", rekao je Lautaro i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Potpisao sam novi ugovor prije godinu dana i fokusiran sam samo na Inter", nedavno je istakao Lautaro kada su ga pitali o interesu Bayerna i PSG-a s kojim se također povezivao.

Ovaj 25-godišnji napadač član Intera je postao 2017. godine. U dresu Nerazzurra igra zaista fenomenalno i postigao je 81 pogodak u 196 nastupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes44
Obafemi Martins
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi