Mihajlović: Najbolji prijatelj mi je u ratu srušio kuću
FOTO: EPA

Kasnije se susreo s njim

Mihajlović: Najbolji prijatelj mi je u ratu srušio kuću

Siniša Mihajlović i danas se s velikom nostalgijom prisjeća vremena provedenog u rodnom Vukovaru. 

Trener Torina potiče iz radničke porodice i djetinstvo mu nije bilo lako. Otac je vozio teretne kamione, pa je porodica često morala odvajati od usta da njemu i mlađem bratu Draženu priušti sve što imaju i njihovi vršnjaci. 

Kuća u vukovarskoj četvrti Borovo i danas mu je i lijepom sjećanju. Prvi put poslije rata posjetio ju je prošle godine i zaplakao na pragu, a u intervjuu koji je dao Corriere dello Sport iz Italije prisjetio se da ju je prije obnove u ratu srušio njegov najbolji prijatelj.

"Prva kuća koja je bila uništena u Vukovaru bila je moja. Uništio ju je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao prihvatiti da je to napravio, stalno sam sumnjao u to i osjećao bol. Onda smo 1999. ili 2000. igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je to morao napraviti jer su svi znali da smo prijatelji", otkrio je Mihajlović. 

Tema razgovora za italijanske medije nije bila baš sportska. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom karijere uvijek mi je bio potreban 'neprijatelj' kako bih davao sve od sebe. Kada se bombardirao Beograd, bio sam spreman svašta reći  Oliveru Bierhoffu. Ali, on je bio pametan. Prije utakmice je došao do mene i rekao da mu je iznimno žao zbog toga što se događa mojoj zemlji jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene", prisjetio se trener Torina. 

Mihajlović je dijete iz mješovitog braka. Otac Bogdan je rodom iz sela kraj Srpca, kod Banja Luke, dok je majka Viktorija iz Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi