Mihajlović: Nakon hemoterapija korona je za mene bila poput čaše hladne vode

Nije imao nikakve terapije

Mihajlović: Nakon hemoterapija korona je za mene bila poput čaše hladne vode

E. Čaušević

Srbijanski trener Siniša Mihajlović uspješno se oporavio od koronavirusa, te se vratio na treninge Bologne pred početak nove sezone.

Mihajloviću je prvo prije više od godinu dana dijagnosticirana leukemija, te je dugo vremena išao na hemoterapije. No, prije viješ od pola godine se uspio oporaviti, te se osjeća mnogo bolje.

Ipak, novi udarac za njega došao je prije tri sedmice kada je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Mihajlović je pripadao rizičnoj grupi, ali na svu sreću lakše od očekivanog je sve to prebrodio.

U izjavio za La Gazzetta dello Sport izjavio je da je korona za njega bila ništa u poređenju šta je proživljavao dok je išao na hemoterapije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ono što sam prošao od jula prošle godine, pa do januara i ta borba s leukemijom i odlascima na hemoterapiju je ništa u odnosu na koronavirus. COVID je za mene bio kao čaša hladne vode", priča Mihajlović i dodaje.

"Bio sam u potpunosti asimptomatičan i da se nisam testirao ne bih ni znao da sam zaražen. No, to ne znači da virus ne postoji i da trebamo to da ignorišemo. Mnogo ljudi je umrlo i moramo se paziti i biti maksimalno odgovorni . Ja sam ispoštovao sve što se tražilo od mene i u potpunosti sam se oporavio. Svi testovi koje sam prethodnih dana radio bili su negativni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi