Mihajlović: Ne moraš biti nuklearni naučnik da to vidiš
Foto: EPA

Srbijanski trener ljut nakon derbija protiv Juventusa

Mihajlović: Ne moraš biti nuklearni naučnik da to vidiš

D. Rakanović

Torinu je malo nedostajalo da dođe do pobjede u velikom gradskom derbiju protiv Juventusa, ali je Higuain u drugom minutu sudijske nadoknade pogodio za 1:1. 

Srbijanski stručnjak na klupi Torina Siniša Mihajlović je isključen tokom utakmice, jer se unio u lice četvrtom sudiji. 

Mihajlović poslije utakmice je bio nezadovoljan zbog odluka koje su oštetile njegovu ekipu. 

On je bio veoma razočaran zbog drugog žutog kartoga koji je dobio Afrriyie Acquah u 57. minuti nakon spornog prekršaja nad Mandžukićem. Srpski trener je zbog svoje oštre reakcije završio na tribinama. 

"Mogao sam vidjeti s klupe da je dirao loptu. Ne trebaš biti nuklearni naučnik da to vidiš. Za što služi četvrti sudija? Bio je u boljoj poziciji nego ja. Bila je to greška koja se ne može opravdati i to nije jedina jer u prvom poluvremenu smo dobili tri žuta kartona zbog pravilne igre", poručio je ljutito Mihajlović nakon susreta.

Svjestan je Mihajlović da njegova reakcija i unošenje u lice četvrtom sudiji nisu prikladne i przinao je svoju grešku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam reagirao kako sam trebao, znam, ali bila je to greška koja se ne može opravdati. Igrati ovdje s 10 igrača je teško svima", rekao je Mihajlović.

"Ovaj je remi kao pobjeda i tako sam sretan zbog dečkiju. Imali smo karakter i taktičku inteligenciju. Napravili smo nešto što nitko nije uspio, a to je da smo zaustavili Juventus da pobijedi kod kuće u Serie A, a imali smo 10 igrača."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi