Mihajlović odgovorio Guardioli: Nije ovo balet

Stao u zaštitu Nigela De Jonga

Mihajlović odgovorio Guardioli: Nije ovo balet

Srbijanski stručnjak na klupi Milana Siniša Mihajlović imao je zanimljiv komentar na sukob Guardiole i De Jonga na poluvremenu utakmice u Munchenu.

Bayern je slavio sa 3:0 u utakmici koja je bila sve osim prijateljske, kako na terenu, tako i van njega. De Jong je grubim startom nad Kimmichom razbjesnio Guardiolu, koji se kasnije i sukobio sa Holanđaninom.

Dan nakon utakmice oglasio se i Mihajlović, koji je riječima stao u odbranu Nigela De Jonga.

"Ovo je fudbal, a ne balet. Faulovi su sastavni dio sporta. Zato ovakve utakmice ne mogu zvati prijateljskim. Sve zavisi od protivnika, a naš je bio zaista snažan. Moj tim nije igrao sa dovoljno intenziteta", smatra Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nigel De Jong već duži niz godina važi za jednog od najprgavijih fudbalera u svijetu fudbala, a sinoć je to još jednom pokazao.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.