Mijatović: Ronaldo izgleda sretnije kada igra Ligu prvaka

Oglasio se nekadašnji igrač Kraljeva

Mijatović: Ronaldo izgleda sretnije kada igra Ligu prvaka

E. Čaušević, foto: EPA

Mnogo prašine u posljednje vrijeme diglo se u Real Madridu nakon veoma loših rezultata u ovoj sezoni, ali i špekulacija da Cristiano Ronaldo želi napustiti kraljevski klub.

Iako je proglašen za najboljeg igrača u prošloj godini Ronaldo već nekoliko mjeseci igra daleko od prave forme. Kraljevski klub će teško odbraniti titulu prvaka Španije jer im Barcelona već sada na tabeli bježi čak 19 bodova. Ukoliko nastave pružati ovako loše partije teško da će Kraljevi uspjeti po treći put zaredom pokoriti Evropu.

Nekadašnji napadač Real Madrida, Predrag Mijatović, izjavio je za madridsku Marcu da Ronaldo jednostavno više nije onaj stari, te da se to najbolje može vidjeti na utakmicama domaćeg prvenstva. On vjeruje da Ronaldu ne smeta to što mu klub još uvijek nije ponudio istu platu kao što Messi ima u Barceloni.

"Situacija oko Ronalda treba da se ispita na kraju sezone. O takvim stvarima se mora pričati i ako Ronaldo nije sretan onda on mora to da kaže. Ne vidim da je Ronaldo tužan kad je Liga prvaka, ali na utakmicama La Lige se to jasno vidi. Plata i sve to nema nikakve veze s ovim. Možda jednostavno ima više motivacije kada igra Ligu prvaka", rekao je Mijatović, koji se dotakao i priča oko dolaska Neymara u Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Lično više volim Neymara kao fudbalera od Ronalda. Ima tu magiju i vjerujem da bi to navijači cijenili ako bi došao ovdje. Ako ima šanse da se to desi onda sam prvi koji bih ga doveo. No, ne znam da li je to sada moguće. Ako se Neymar tako slagao s Messijem ne vidim razlog zašto to ne bi radio i s Ronaldom".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi