Mijenja se format Prve lige RS!
Krupa je najbliža povratku u Premijer ligu BiH

Proširenje takmičenja

Mijenja se format Prve lige RS!

A. Čaušević

Pojedina fudbalska takmičenja u BiH će u narednom periodu određene promjene u samom formatu i broju klubova učesnika. 

Promjene će zadesiti Prvu ligu RS koja će se u budućnosti igrati sa 12 klubova, tj. doći će do proširenja ovog entitetskog takmičenja.

Preostala mjesta će popuniti po dvije provoplasirane ekipe iz Druge lige RS Istok i Druge lige Zapad, a priliku da se plasiraju u viši rang bi mogle imati i trećeplasirane ekipe.

Naime, u slučaju da Zvijezda 09 ispadne iz Premijer lige onda će trećeplasirani timovi igrati baraž jer se ove sezone u Prvoj ligi RS nakon odustajanja Sloge Gornje Crnjelovo takmiči devet klubova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na kraju ove sezone iz Prve lige RS će ispasti dva kluba, dok će se pobjednik plasirati u Premijer ligu. Trenutno najbliža povratku u elitu je Krupa.

Ove odluke će zvanično biti potvrđene 23. januara kada će se održati Skupština Izvršnog odbora FS RS. Tada će entitetski savez dobiti i novog predsjednika, a glavni i za sada jedini kandidat za tu funkciju je predsjednik FK Borac, Vico Zeljković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi