Mijenja se fudbalska mapa u Francuskoj: PSG za 400 miliona dobija žestoku konkurenciju

Ligue 1 više neće biti monotona

Mijenja se fudbalska mapa u Francuskoj: PSG za 400 miliona dobija žestoku konkurenciju

Admin Čaušević

S obzirom na totalno dominaciju PSG-a za Ligue 1 se može reći da je najmonotonija i nudi najmanje izvjesnosti od svih Liga petice. 

Situacija u bliskoj budućnosti bi se mogla promijeniti. Franck McCourt je odlučio da proda Marseille, a već se pojavio kandidat za kupovinu najvećeg PSG-ovog rivala.

Prije nekoliko dana stigla je vijest kako će član kraljevske porodice Saudijske Arabije, Al Valid Bin Talal postati novi vlasnik jedinog francuskog prvaka Evrope.

Saudijski list Koora je objavio i detalje Bin Talalove ponude. On je za kupovinu Marseilla kojeg želi kupiti još od 2014. godine ponudio nevjerovatnih 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na Veledromu se titula nije slavila već deset godina. Eventualni dolazak arapskog kapitala sigurno bi promijenio fudbalsku mapu u Francuskoj te bi PSG konačno dobio dostojnog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi