Je li fudbalski svijet večeras dobio novog najboljeg golmana? Ovo nije čovjek, već hobotnica!

Bio je nevjerovatan

Je li fudbalski svijet večeras dobio novog najboljeg golmana? Ovo nije čovjek, već hobotnica!

Admin Čaušević

Thibaut Coutois, Marc-Andre Ter Stegen, Jan Oblak, Alisson pa i povrijeđeni Manuel Neuer su čuvari mreže uz koje ide epitet najboljih golmana na svijetu. Međutim, već neko vrijeme imaju žestoku konkurenciju.

U sjeni zvunčnih imena polako, ali sigurno jedan drugi čovjek izrasta u najboljeg golmana svijeta. To potvrđuje iz utakmice u utakmicu.

U srijedu navečer je igrao svoju najveću utakmicu u klupskoj karijeri i pokazao je da je zaista neprikosnoven. Prava hobotnica među stativama.

Mike Maignan je imao čudesnu noć u Ligi prvaka, sasvim opravdano je prvo ime mečeva četvrtfinala igranih u srijedu navečer.

Milan je sa minimalnih 1:0 pobijedio Napoli i stekao veliku prednost pred revanš susret. Najveće zasluge pripadaju sjajnom Francuzu.

Oglasi

Maignan je imao pet odobrana, od koje su tri došle poslije šuteva unutar kaznenog prostora. Posebno se izdvaja ona iz finiša susreta.

Bek Napolija Di Lorenzo je uputio savršen šut pod prečku iz neugodne situacije, ali se Maignan ukazao poput Hobotnice i odbio loptu u korner.

Na 56 mečeva koliko je do sada čuvao gol Rossonera uspio je sačuvati svoju mrežu u čak 26 navrata, što je impresivan podatak.

Sjajni golman je nedavno postao i jedinica Trikolora što dovoljno govori kakvo povjerenje u njega ima i Didier Deschamps.

Ovaj 27-godišnjak je Milan stigao kao zamjena za Gianluigija Donnarummu. Mislilo se da Rossoneri neće nadomjestiti besplatni odlazak Italijana, ali se desilo suprotno.

Maignan je došao iz Lillea za 16 miliona eura, već sada je vratio sve uloženo i neće biti iznenađenje ako finansijski moćniji klubovi uskoro zakucaju na vrata Milana sa nekom nemoralnom ponudom...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti