Usta moja, hvalite me: "Tako to rade velike ekipe"

Arteta nakon nove pobjede

Usta moja, hvalite me: "Tako to rade velike ekipe"

Eldar Ganibegović

Arsenal igra sjajnu sezonu. Topnici su lideri engleske Premier lige, a nakon remija protiv Southamptona i poraza u Evropskoj ligi od PSV-a danas su se opet vratili na pobjedničke staze, a svoj komentar imao je i trener Mikel Arteta.

U okviru 14. kola Premiershipa Arsenal je danas ne Emiratesu dočekao Nottingham Forest i kući ih poslao s pet golova u mreži, bilo je 5:0.

Martinelli je doveo Topnike u vodstvo u petoj minuti, zatim je dva gola postigao Nelson, a još po jedan dodali su Partey i Odegaard.

Nakon utakmice koja je Arsenal vratila na prvo mjesto prvenstvene tabele Mikel Arteta je dao svoj komentar i kazao da to tako rade veliki timovi.

"Uspjeli smo. Veliki timovi moraju odgovoriti što je brže moguće. Učinili smo to nakon razočaranja u četvrtak navečer. Nismo imali mnogo vremena.

Imali smo pola treninga i morali smo biti spremni, ne samo fizički nego i psihički, protiv momčadi koja je pobijedila Liverpool i pritisak je veliki. Moramo se naviknuti.

Sigurno smo stvarali prilike za gol, ali nismo pogađali i o tome pričamo cijele sedmice.

Individualni talent je danas napravio razliku, palo je nekoliko fantastičnih golova. Danas su postignuti golovi, što mislim da je također važno", rekao je Mikel Arteta, prenosi Football London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je sada na prvom mjestu s 31 bodom, dok Manchester City na drugom ima dva manje. Tottenham je treći s 26, ali i utakmicom više od Arsenala i Cityja.

U narednom kolu Arteta i njegova ekipa će u goste kod Chelseaja u londonskom derbiju. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Sve STE, samo VELIKI NISTE..Nottingham je VELIKAN, ima LIGU SAMPIONA, AR567AL je bogat, ali NIJE VELIKAN..od 5 pa DOLE, kad vam DOKTOR kaze..
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi