Arteta definitnivno otpisao trojicu igrača, neće ni ići s ekipom na pripreme u Ameriku

Neko mora napustiti tim

Arteta definitnivno otpisao trojicu igrača, neće ni ići s ekipom na pripreme u Ameriku

Endin Čaušević

Arsenal je ovog ljeta itekako aktivan što se tiče ljetnog prelaznog roka i doveo je već nekoliko zvučnih pojačanja, no jasno je da u klubu nema mjesta za sve i već se zna koje igrače je Mikel Arteta definitivno prekrižio.

Topnici su jučer ozvaničili dolazak Declana Ricea koji je gradskom rivalu West Hamu plaćen čak 100 miliona funti, a dan prije toga na Emiratesu je kao novo pojačanje predstavljen i Jurrien Timber.

No, Rice nije bio prvo zvučno pojačanje Arsenala ovog ljeta jer je klub uspio da dovede i Kaija Havertza koji je stigao iz još jednog gradskog rivala, a ovaj put u pitanju je Chelsea.

Jasno je da će Mikel Arteta u novoj sezoni na raspolaganju imati zaista jak igrački kadar, no isto tako već sada se zna da u Arsenalu nema mjesta za sve fudbalere koji su trenutno u londonskom klubu.

Arsenal će morati do kraja prelaznog roka da se riješi nekoliko fudbalera, a kako pišu engleski mediji već sada je jasno koga je Arteta i definitivno otpisao.

Oglasi

Granit Xhaka bio je prvi koji je napustio klub nakon što je postalo jasno da Arteti više nije potreban, no njegovim stopama će uskoro krenuti barem još trojica igrača kluba s Emiratesa.

Mirror piše da je Arteta definitivno otpisao trojicu igrača koje uopšte neće voditi s ekipom na predsezonsku turneju, te će oni ostati trenirati samostalno u Londonu i tražiti novi klub.

Igrači koji su prekriženi su Nicolas Pepe, Sambi Lokonga i Cedric Soares. Također, špekuliše se da bi se na transfer listi mogli još naći Rob Holding, Nuno Tavares, Emile Smith Rowe, Fabio Vieira i Eddie Nketiah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njih je Arteta voljan pustiti da napuste klub, ali samo u slučaju prave ponude. Što se tiče Pepea, Lokonge i Cedrica ukoliko ne dođu ponude za njih u Arsenalu razmišalju čak i o raskidu ugovora.

Arsenal će tokom turneje u Americi odigrati tri pripremne utakmice, a protivnici su im tim zvijezda MLS-a, Manchester United i Barcelona. Zadnju pripremnu utakmicu Arsenal igra na Emiratesu protiv Monaca.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi