Sezona je tek počela, a već se priče pričaju o Mikelu Arteti

Odmah je požutio

Sezona je tek počela, a već se priče pričaju o Mikelu Arteti

Midhat Šljivak

Arsenal i Manchester City danas su na stadionu Wembley u Londonu otvorili novu sezonu duelom za trofej Community Shielda. Dosta je napetosti između dva rivala, pa je sudija Stuart Atwell imao dosta posla u prvom poluvremenu. U centru pažnje bio je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Arsenal je prošle sezone bio jako blizu da od Manchester Cityja preuzme primat u engleskom fudbalu. Međutim, tim Mikela Artete je pao u najvažnijim trenucima i titula je ponovo završila kod Građana.

Međutim, prvi ovosezonski duel ovih ekipa pokazao je da se stvorio ogroman rivalitet. U finalu Community Shielda sudija Stuart Atwell je imao pune ruke posla, a određene probleme je stvarao menadžer Topnika Mikel Arteta.

U 17. minuti susreta veznjak Cityja Rodri zaustavlja kontru Arsenala. Srušio je Kaija Havertza, a sudija ga nije sankcionisao.

[twitter]https://twitter.com/SPORTSCIRCUSINT/status/1688213507677057024[/twitter]

To je itekako izrevoltiralo Artetu. Žestoko je protestvovao pored terena kod četvrtog sudije i bio je spreman uletjeti i u teren.

Na poziv pomoćnika reagovao je glavni sudija. Došao je do Artete i pokazao mu je karton uz jasnu opomenu da će dobiti crveni karton ako ovako nastavi.

Španski stručnjak je sve ispratio s osmijehom. Nije mogao vjerovati da Rodri nije kažnjen i da je Atwell odmah posegnuo za kartonom za njega.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi