Mikel navijačima Chelseaja saopštio tužne vijesti

U januaru napušta klub

Mikel navijačima Chelseaja saopštio tužne vijesti

Endin Čaušević

John Obi Mikel jedan je od igrača koji ima najduži staž u ekipi Chelseaja.

Mikel je već 11 sezona fudbaler londonskog kluba, ali čini se da bi se njegova karijera u ovom klubu uskoro mogla završiti. Nigerijac ima ugovor još jednu godinu, ali je jasno poručio čelnicima kluba da želi novi ugovor.

Ipak, kako stvari sada stoje teško da će Chelsea ponuditi Mikelu novi ugovor. Ovaj fudbaler danas je izjavio da će najvjerovatnije već u januaru napustiti Stamford Bridge, te da će uskoro početi pregovore sa zainteresovanim klubovima.

"Želim da ostanem u Engleskoj i znam da će biti klubova koji će me željeti dovesti. U igri je i odlazak u Kinu, ali to ćemo još vidjeti. Jedna stvar je sigurna, a to je da ću donijeti najbolju odluku za svoju karijeru", rekao je Mikel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova vijest rastužila je navijače Plavaca jer je Mikel jedan od ljubimaca. Mnogi od njih se nadaju da će Nigerijac ostati u Chelseaju barem do kraja ove sezone.

Mikel je za Chelsea odigrao 372 utakmicu u 11 sezona, a u londonski klub stigao je kada je imao samo 18 godina. Ipak, velika konkurencija u veznom redu dovela je do toga da utakmice većinom gleda sa klupe za rezervne igrače.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi