Prije godinu dana igrali na Mundijalu, danas doživjeli katastrofu, ni Borjan nije vjerovao šta rade

Težak poraz Kanade od Japana

Prije godinu dana igrali na Mundijalu, danas doživjeli katastrofu, ni Borjan nije vjerovao šta rade

E. Čaušević

Reprezentacija Kanade doživjela je danas težak poraz u prijateljskoj utakmici protiv Japana, a Kanađani su u pojedinim situacijama izgledali kao totalni amateri na šta je morao reagovati njihov golman i kapiten Milan Borjan.

Japanci danas u Niigati nisu imali milosti prema reprezentaciji Kanade koja je razočarala fudbalski svijet svojom predstavom u današnjoj utakmici.

S obzirom da smo Kanadu gledali na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Kataru očekivalo se da će danas pokazati svoj kvalitet, no većinu utakmice ovaj tim djelovao je potpuno amaterski što je mnoge negativno iznenadilo.

Očaj za Kanađane počeo je već na samom startu utakmice jer je Japan već u drugoj minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Tanaka zatresao mrežu Borjana uz pomoć jednog od defanzivaca gostujuće selekcije.

No, cijela ta akcija bila je zaista bizarna. Sve se dešavalo u kaznenom prostoru Kanađana koji nikako nisu mogli da izbace loptu, na kraju je Tanaka šutirao i lopta je promijenila smjer i završila u golu.

Iskusni Borjan u čudu je gledao svoje saigrače kao da se sam pitao šta im se desilo i da li je moguće da su na takav način primili gol. Taj pogodak možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Međutim, tu je tek počela noćna mora za Kanadu. U 22. minuti gosti su mogli da poravnaju na 1:1, ali je David promašio penal.

U samom finišu prvog dijela Japan dolazi do još dva gola. Prvo je Alphonso Davies postigao autogol u 40. minuti, a samo dvije minute kasnije Borjan je ponovo morao po loptu u mrežu nakon što je Nakamura pogodio za 3:0.

Japanci su malo "smanjili gas" u drugom poluvremenu, ali svejedno uspjeli su da zabiju još jedan pogodak.

Konačnu tačku na ovaj meč stavio je igrač i koji je počeo sve to, a to je Tanaka koji je u 49. minuti pogodio za 4:0.

Kanađani su uspjeli do kraja utakmice tek da ublaže poraz kada je u 89. minuti rezervista Hoilett postavio konačnih 4:1.

Top Komentari

Hanibal
Nije nista cudno. Jednostavno je isuvise dobar. Skoro je i Njemacku razvalio 4:1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi