Borjan je dobio salve zvižduka u Mostaru, ali sve je iznenadio izjavom poslije meča

Slovaci ima sjajnu situaciju pred revanš

Borjan je dobio salve zvižduka u Mostaru, ali sve je iznenadio izjavom poslije meča

Samir Mlaćo

Slovan nosi prednost od 1:0 nad Zrinjskim iz Mostara i jasno je da Slovaci imaju sve u svojim rukama.

Mnogo su bliže plasmanu u treće pretkolo Lige prvaka, no 90 minuta je još preostalo i sve je naravno otvoreno.

Zrinjski nije briljirao u prvom meču, Slovan je to kaznio, a iskusni čuvar mreže Milan Borjan imao je šta reći nakon meča.

Svaki dodir sa loptom Borjana značio je salvu zvižduka sa tribina, ali sve se završilo na tome.

Borjan je ovog ljeta stigao iz Crvene Zvezde u Slovan nakon što mu je postalo jasno da neće biti 'jedinica' u srbijanskom prvaku.

Oglasi

"Teška utakmica, bilo je zaista teško. Odradili smo sjajan potez, posebno defanzivno, te smo sačuvali svoju mrežu. postigli smo i pogodak, to je veoma bitno i imamo 1:0. Ništa nije gotovo, očekuje nas velika utakmica u revanšu, želimo proći dalje", rekao je Borjan za Slovan TV.

Samo riječi hvale je imao za atmosferu na stadionu.

"Zrinjski ima sjajan tim, sjajna je bila atmosfera, sve je bilo sjajno. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo imali više sreće i imamo prednost. Idemo iz utakmice u utakmicu, pokušat ćemo slaviti i u revanšu te proći dalje. Želimo obradovati naše navijače", rekao je iskusni čuvar mreže.

Borjan je često meta navijača na utakmicama.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru branio je za selekciju Kanade, a bio je meta navijača Hrvatske.

Oglasi

Na tribinama je tokom utakmice Kanade i Hrvatske istaknuta zastava s natpisom "Knin 95. Niko ne bježi kao Borjan".

Bila je to poruka za Borjana, koji je rođen 23. oktobra 1987. godine u hrvatskom gradu Kninu, ali je pobjegao iz zemlje u Srbiju u dobi od osam godina tijekom rata između dviju država.

Borjan je tada pokazivao tri prsta i nije mogao ostati smiren.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Mostaru je bio na nivou. 'Zaključao' je svoju mrežu, ponio se veoma profesionalno prije i poslije utakmice, te sigurno ima razloga za zadovoljstvo.

Revanš meč Slovana i Zrinjskog igra se naredne sedmice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jok šta bi mu trebali uzvratiti ovacijama?Mi smo ovakve zauvijek riješili.A ti i tvoji?Baš me zanima kad bi te ovakvi krivo pogledali a kamoli nešto drugo bi li im kao Isus okrenuo drugi obraz?
0 0
Realist
Sto ne napušete do kraja sta je reko ****m li vam struku nestručnu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi