Je li mogao dati još? Najtraženiji je bh. fudbaler, a ne igra za reprezentaciju

Želi ga čak sedam klubova

Je li mogao dati još? Najtraženiji je bh. fudbaler, a ne igra za reprezentaciju

A. Čaušević

Koliko god to čudno zvučalo, ali najtraženiji bh. fudbaler ne igra za reprezentaciju BiH. 

Dok Zmajevi odrađuju junske mečeve Lige nacija, 32-godišnji Milan Đurić vaga ponude i razmišlja gdje nastaviti karijeru.

Đurić je bio odličan u čudesnom bijegu Salernitane s kojim je osiguran opstanak u Seriji A i zato ne čudi zašto ga žele puno jači timovi.

Robusnom napadaču je istekao ugovor sa Salernitanom, ali bi ga u klubu sa juga Italije vrlo rado zadržali te su mu već ponudili novi ugovor.

Ipak, bh. napadača mame ponude puno boljih timova. Tako Đurića želi Napoli koji će igrati Ligu prvaka, Fiorentina koju čeka Konferencijska liga, a zatim i stabilni prvoligaši Torino i Bologna.

Osim toga sada već bivši bh. reprezentativac je i na radaru dva kluba iz Premiershipa, Brentforda i Nottingham Forresta.

Oglasi

Đurić polako, ali sigurno ulazi u jesen karijere i možda mu je ovo posljednja prilika da potpiše unosan ugovor pa će sigurno dobro razmisliti koji klub izabrati.

Oprostio se od reprezentacije

Iako je bio u planovima selektora Ivayla Peteva za reprezentativne akcije u junu 32-godišnji napadač je odlučio da odbije poziv jer smatra da je vrijeme da mlađe snage stupe na scenu.

"Zahvaljujem se svim trenerima i saigračima koji su godinama činili da se osjećam dijelom grupe i ponosnim što nosim dres Bosne i Hercegovine širom Evrope i svijeta", napisao je Đurić na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zahvaljujem se navijačima jer su uvijek činili da se osjećamo voljeno. Vrijeme je da svoju šansu dobiju mladi igrači, da ostave svoj trag i da budu u mogućnosti da ostvare ciljeve kojima se svi nadamo! Želim svima sve najbolje i našoj zemlji u budućnosti", poručio je Đurić.

Sjajni napadač je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio 15 puta i postigao je sedam pogodaka. Bio je miljenik navijača naše selekcije i prava je šteta što je odlučio da više ne nastupa za BiH.

Top Komentari

user1582456981
Mogao ke mnogo vise al losi selektori i mafijaski pozivi takozvanih menadzera i stimaljke ko treba igrat a ko ne...
7 0
krems_krems12
Covjek je rekao da se oprasta od reprezentacije. Ne moze podnijeti mesetarske igre i cinjenicu da mora platiti poziv.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi