Sve je gotovo: I agent potvrdio narednu destinaciju najtraženijeg bh. fudbalera

Potpisuje dugogodišnji ugovor

Sve je gotovo: I agent potvrdio narednu destinaciju najtraženijeg bh. fudbalera

A. Čaušević

Jedna saga je okončana, igrač koji je za kratko vrijeme poprimio epitet najtraženijeg bh. fudbalera je odabrao novi klub.

S obzirom na interes najmanje sedam klubova Milan Đurić je nakon odlične sezone u Salernitani postao najaktuelniji igrač s bh. pasošem.

Đurića je željela zadržati Salernitatan, tražili su ga Nottingham Forest i Brentford, interes su pokazivali Bologna, Napoli i Torino, dok je najzagrijanija bila Fiorentina.

Ipak, na kraju je izbor pao na Veronu koja se javila u posljednji čas te je prestigla Viole. To je potvrdio i agent iskusnog napadača Vittorio Sabbatini.

"Postignut je dogovor oko trogodišnjeg ugovora što je bio i početni zahtjev fudbalera, sve ostalo je stvar formalnosti", kazao je Sabbatini.

"Ozbiljan interes u pokazivali Fiorentina i Napoli. Fiorentina je imala dugu listu za budućeg napadača, dok Napoli prvo treba prodati nekog da bi doveo nove igrače zbog čega su pregovori i stali", dodao je Đurićev menadžer.

Oprostio se emotivnom porukom

"Nakon četiri godine došlo je vrijeme za oproštaj. Moj prioritet bio je da nastavim u Salernitani što sam pokazao i igrama na terenu. Proteklih sedmica je bilo dosta lažnih vijesti o tome da sam uzeo vremena da razmislim o nastavku karijere što nije istina. Cilj je bio da ostanem, ali kada su vizije sadašnjosti i budućnosti različite onda morate pronaći drugo riješenje", napisao je, između ostalog, Đurić.

U protekloj sezoni Đurić je odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima za Salernitanu i zabio je pet golova i dodao pet asistencija.

Ponikao je u Ceseni, a još ja igrao za Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Bristol City.

Top Komentari

user1611330382
Tresla se brda rodio se mis
2 2
Krosteutegurovic
Čuj najtraženiji,, daj molim vas, pa vašim glupostma nikad kraja. Po vama je svaki najtraženiji. Juče Ahmedhodzic, danas ovaj. Đurićev učinak od 5 golova na 35 utakmica je vrlo loš za jednog napadaća.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi