Najtraženiji bh. fudbaler za potpis traži platu od 850.000 eura godišnje

Klub nudi manje

Najtraženiji bh. fudbaler za potpis traži platu od 850.000 eura godišnje

A. Čaušević

Fudbaleri bez ugovora nastoje da što prije riješe svoju budućnost kako ne bi kasnili s početkom priprema. 

Iako ne igra za reprezetnaciju BiH Milan Đurić nosi epitet najtraženijeg bh. fudbalera, barem kada su u pitanju lige petice.

Đuriću ističe ugovor sa Salernitanom i niz klubova iz Serije A i Premiershipa je pokazalo interes za iskusnog napadača.

Robusni golgeter se nalazi na radaru Fiorentine, Napolija, Bologne i Torina. Interes pokazuju Brentford i Nottinhgam Forrest, dok bi ga i Salernitana najradije zadražala.

Il Mattino izvještava da je Đurić od Salernitane tražio platu od 850.000 eura po sezoni, dok mu klub iz Salerna nudi dvogodišnji ugovor uz 600.000 eura po sezoni.

Dani pred nama su odlučujući za Đurićevu budućnost pa će biti zanimljivo za vidjeti da li će klub kojeg je bh. napadač jako zadužio svojim golovima i ispuniti želju bivšem Zmaju.

Oglasi

U čudenom bijegu sa dna tabele Serije A i ostanku u društvu najboljih Đurić je postigao ključne golove i nosi velike zasluge za ovaj podvig.

Oprostio se od reprezentacije

Đurić je  bio u planovima selektora Ivayla Peteva za reprezentativne akcije u junu 32-godišnji napadač je odlučio da odbije poziv jer smatra da je vrijeme da mlađe snage stupe na scenu.

"Zahvaljujem se svim trenerima i saigračima koji su godinama činili da se osjećam dijelom grupe i ponosnim što nosim dres Bosne i Hercegovine širom Evrope i svijeta", napisao je Đurić na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zahvaljujem se navijačima jer su uvijek činili da se osjećamo voljeno. Vrijeme je da svoju šansu dobiju mladi igrači, da ostave svoj trag i da budu u mogućnosti da ostvare ciljeve kojima se svi nadamo! Želim svima sve najbolje i našoj zemlji u budućnosti", poručio je Đurić.

Sjajni napadač je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio 15 puta i postigao je sedam pogodaka. Bio je miljenik navijača naše selekcije i prava je šteta što je odlučio da više ne nastupa za BiH.

Top Komentari

user1639705257
Znači NAŠ Đurić zabio na svakoj drugoj u BH repki?! Vjerujem da je imao više prostora i manje povreda da bio više golova ali kakav si igrač i čovjek ,hvala ti za sve. p.s. ma kakvih 850 hiljada .... Traži 1.5 milion :-))
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi