Milan dogovorio sa Montolivom

Rossoneri doveli veznjaka

Milan dogovorio sa Montolivom

Trener AC Milana, Massimiliano Allegri potvrdio je da će u narednoj sezoni dres Rossonera nositi veznjak Fiorentine, Riccardo Montolivo.  

Montolivo kom ugovor ističe ovog ljeta, nakon mnogo špekulacija ipak će preći u redove Milana, a ovim transferom zadovoljan je i Allegri.

 

"Iduće sezone ćemo imati na raspolaganju Montoliva koji je odličan igrač. sjajan tehničar. Milan mora ostati konkurentan i svake sezone osvajati trofeje i mislim da je Montolivo pravo pojačanje za nas", kazao je Allegri te se osvrnuo i na proteklu sezonu.

 

"Doživjeli smo neuspjeh. Ekipa je uradila sve što je mogla, ali je bilo nekih neočekivanih grešaka. Prekretnica u sezoni je bila ta druga utakmica protiv Juventusa. Falilo nam je par igrača i smatram da bi stvari bile drugačije da smo trijumfovali u toj utakmici".

 

U posljednjoj utakmici sezone protiv Novare na San Siru, svoje zadnje minute u dresu Milana odigrat će velikani ovog kluba, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Pippo Inzaghi i Mark van Bommel, dok bi zadnje minute mogao odigrati Clarence Seedorf.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"To je veliki dan . Ipak su to igrači koji su stvarali historiju Milana, koji su osvojili dosta trofeja. Zaista su i meni dosta pomogli kada sam preuzeo klupu ovog kluba. Biće teško gledati ove igrače kako se opraštaju od kluba", rekao je Allegri za kraj.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.