Milan donio konačnu odluku o Gattusu, u utorak će sve dileme biti riješene
Gattuso bi u utorak i zvanično trebao napustiti Milan

Rossoneri se nisu uspjeli kvalifikovati za Ligu prvaka

Milan donio konačnu odluku o Gattusu, u utorak će sve dileme biti riješene

S. Pašalić

Sezona u italijanskoj Serie A je završila u nedjelju utakmicama posljednjeg 38. kola.

Velika borba se vodila za mjesta koja vode u Ligu prvaka, a svoje mjesto u ovom takmičenju su na kraju osigurali Atalanta i Inter.

Milan je savladao u posljednjem kolu SPAL na gostovanju sa 3:2, ali to nije bilo dovoljno ekipi Gennara Gattusa koja je na kraju završila na 5. mjestu.

Sky Sports Italia prenosi kako će trener Gennaro Gattuso i direktor Leonardo u utorak objaviti svoj odlazak iz kluba.

Odluka je donijeta u ponedjeljak navečer nakon sastanka izvršnog direktora Ivana Gazidisa i Gattusa.

Prema izvještaju, dvije strane će sporazumno raskinuti ugovor s obzirom da su Gattusu ostale još dvije godine do isteka.

Pretpostavlja se da će Gattuso odustati od 90 posto plate koju će mu Milan dugovati za ostatak ugovora.

Gennaro Gattuso je u novembru 2017. preuzeo Milan nakon što je Vincenzo Montella dobio otkaz, a to je došlo samo nekoliko mjeseci nakon što je Gattuso preuzeo mladi tim Rossonera.

Leonardo je već ranije imao je niz ličnih sukoba unutar kluba, prije svega s Gattusom i bivšim šefom Arsenala Gazidisom. O statusu Paola Maldinija će se tek raspravljati u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti