Milan dovodi Bakayoka i Samassekoua?

Rossoneri sklapljaju tim

Milan dovodi Bakayoka i Samassekoua?

Edmir Škorić

Uprava Milana je krenula s ozbiljnim radom nakon što je dobila zeleno svjetlo od UEFA-e da može nastupati u Evropskoj ligi.

Igranje u Evropi znači da Milan nije tako nezanimljiv drugim velikim igračima, pa su na San Siru napravili listu pojačanja koja žele dovesti u svoje redove.

Gonzalo Higuain bi mogao da bude jedno od tih velikih pojačanja i Rossoneri su ušli u pregovore s Juventusom, ali razmišlja se i o drugim pozicijama, pa i veznom redu.

Kako javlja Calciomercato, Milan je spreman da angažuje Bakayoka, koji je u Chelsea došao prošlog ljeta iz Monaca. Osim njega, vezni red Milana mogao bi da bude jači i za Diadiea Samassekoua, koji nastupa u Sazlburgu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radi se o 22-godišnjem Malijcu kojeg u Milanu prate već neko vrijeme, a kako mu ugovor s Austrinacima vrijedi do idućeg ljeta, eto prilike za Italijane da otkupe njegov ugovor po nekoj pristojnoj cijeni.

Što se Bakayoka tiče, o njemu se manje-više sve zna i u Chelseaju se nije pretjerano naigrao, ali vidjet ćemo da li Maurizio Sarri računa na njega u novoj sezoni ili će mu biti pokazana izlazna vrata. Pored Milana, za ovog se igrača zanima i gradski rival Inter.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti