Milan Đurić sa Salernitanom nakon velike drame i penala uspio osigurati opstanak u Seriji B
Milan Đurić je igrao do 117. minute

Penali su odlučivali o putniku u Seriju C

Milan Đurić sa Salernitanom nakon velike drame i penala uspio osigurati opstanak u Seriji B

S. Pašalić

Nogometaši Salernitane uspjeli su osigurati opstanak u Seriji B.

Klub za koji igra i bh. nogometaš Milan Đurić se uspio spasiti nakon što je bio bolji u izvođenju jedanaesteraca.

Salernitana je slavila u prvoj utakmici sa 2:1, a u uzvratu je Venezia golom u 41. minuti povela sa 1:0, a strijelac je bio Modolo.

Situacija se za goste dodatno zakomplikovala nakon što je glavni sudija na asistenciju VAR-a zbog namjernog igranja rukom pokazao crveni karton igraču Salernitane Josephu Minali.

Iako su imali igrača manje, gosti su u nastavku bili bolji tim i nekoliko puta su zaprijetili golmanu Venezije.

Ipak, rezultat se nije mijenjao pa se otišlo u produžetke, a s obzirom da nismo vidjeli golove, pristupilo se izvođenju penala.

Četiri igrača Salernitane su bila sigurna sa bijele tačke, dok su dva igrača Venezije bila neprecizna pa je tako Salernitana ipak na kraju osigurala svoje mjesto u Serie B i naredne sezone.

Milan Đurić je igrao do 117. minute kada ga je zamijenio Emanuele Calaio koji je bio izvođač u penal završnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi