Shevchenko tužan napušta svoj San Siro: Leao slučajno odveo Milan u četvrtfinale

Coppa Italia

Shevchenko tužan napušta svoj San Siro: Leao slučajno odveo Milan u četvrtfinale

E. Ganibegović

Odigran je još jedan duel osmine finala italijanskog Kupa.

Milan je nakon produžetaka bio bolji od Genoe, 3:1.

Domaći su bolje otvorili utakmicu. U četvrtoj minuti nakon kornera šuta naš Rade Krunić, ali pogađa prečku. Nakon toga gosti su proigrali i poveli s 0:1 već u 17. minuti. Na asistenciju Poranove pogodio je Ostigard. 

U 41. minuti sjajnu priliku imao je Ekuban da duplira vodstvo, ali nije uspio da pogodi iz izgledne šanse.

Otvaranje drugog poluvremena obilježava šansa Oliviera Girouda, koji je skočio i šutirao, ali Adrian Šemper dobro brani. Što nije uspio tada, jeste u 74. minuti i glavom zabija za 1:1.

Uslijedili su produžeci gdje se Milan bolje snalazi. U 102. minuti je Rafael Leao pokušao da uputi centaršut, lopta mu prelazi preko noge i vara Šempera te donosi preokret Milanu. 

Oglasi

Taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Tačku na i stavio je Saelemaekers pogotkom deset minuta kasnije. Ranije danas Fiorentina je u sjajnoj utakmici nakon produžetaka s 2:5 izbacila Napoli.

Rade Krunić igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio Bakayoko.

Na svoj San Siro vratio se i legendarni igrač Milana Andriy Shevchenko, no kao trener Genoe. Italijanski mediji prenose da bi mu ovo trebala biti posljednja utakmica na klupi tog tima.

Coppa Italia, osmina finala:

Milan - Genoa 3:1 (Giroud 74', Leao 102', Saelemaekers 112'; Ostigard 17')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“U 102. minuti je Rafael Leao pokušao da šutira, lopta mu prelazi preko noge i vara Šempera te donosi preokret Milanu. “ da nisi možda mislio “pokušao da doda” a ne šutira? Ili opet ne gledate svoje vlastite snimke ?
8 1
AcMilan_rosoneriBosna
Ovaj Leao je strašan igrač samo da se hoće posvetiti fudbalu da se mani spotova, repa i ostalog ovako je pitanje koliko dugo će igrati na ovom nivo(a može bolje sigran sam) al da se posveti fudbalu samo strašan bi igrač bio Forza Milan
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi