Nevjerovatan podvig Ibrahimovića, dvije minute mu trebale da se izjednači s Ronaldom i Tottijem

Sjajni Zlatan

Nevjerovatan podvig Ibrahimovića, dvije minute mu trebale da se izjednači s Ronaldom i Tottijem

E. Škorić

Nogometaši Milana rutinski su danas u Veneciji slavili protiv domaće ekipe s 3:0.

Rossoneri su isuviše lako trijumfovali na ovom gostovanju, pa su privremeno barem zasjeli na vrh ispred gradskog rivala Intera, koji doduše ima dvije utakmice manje. Nerazzurri će večeras ugostiti Lazio i imaju priliku da se vrate na tron.

Već u drugoj minuti današnjeg meča Milan je poveo i to novim, osmim golom Zlatana Ibrahimovića u Seriji A. Šveđanin je uspio da napravi pravi podvig pošto je Venezia bila 80. klub u Ligama petice kojem je dao gol.

Prije njega, 30. decembra to je još samo uspio Cristano Ronaldo, kada je dao gol Burnleyju.

Osim toga, Ibrahimović je izjednačio rekord Francesca Tottija jer je 24. uzastopnu godinu postigao barem jedan gol u zvaničnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Ibrahimovića, golove je danas postigao Theo Hernandez, koji je nakon utakmice kazao da je sretan što je član Milana i kako je uvjeren da će ubrzo biti potpisan novi ugovor između njega i kluba.

Inače, Francuz se vraća u staru formu i smatra se trenutno jednim od najboljih igrača Milana, a kapitenska traka koju trenutno nosi dodatno ga je motivisala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi