Milan gubi milione samo da se "otarasi" Kalinića

Sudbina hrvatskog napadača je određena

Milan gubi milione samo da se "otarasi" Kalinića

Dolaskom novih vlasnika prošlog ljeta u Milan je počeo stizati i veliki broj skupocjenih pojačanja koja su trebala vratiti Rossonere na staze stere slave.

Jedno od pomenutih pojačanja je bio i hrvatski napadač Nikola Kalinić. Međutim, od dolaska na San Siro iz redova Fiorentine Kalinić nikako nije opravdao očekivanja, pa će ovog ljeta, po svemu sudeći, potražiti novu sredinu.

CalcioMercato je došao do ekskluzivnih informacija da se Milan želi riješiti Kalinića već ovog ljeta. Kalinić će se tako naći "u izlogu", dok Milan i dalje čeka odluku UEFA-e o njihovom planu za ispunjenje uslova finansijskog fair-playja.

U Milan će se ovog ljeta vratiti i Carlos Bacca koji je boravio na posudbi u Villarrealu, ali njegova sudbina je već poznata - Rossoneri će ga prodati bez previše pregovaranja. Ista sudbina očekuje i Kalinića za kojeg i dalje postoji veliki interes.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kalinić je izuzetno zanimliv klubovima iz Bundeslige, ali i nekim kineskim ekipama. Navodno je Milan drastično snizio njegovu cijenu, pa su na San Siru voljni prodati ga za 15 miliona eura iako su ga prošlog ljeta platili 10 miliona eura više.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti