Milan i dalje želi Romagnlija

Čeka se pristanak Rome

Milan i dalje želi Romagnlija

S. Bošković

Milan je dogovorio sve osobne uvjete sa Alessiom Romagnolijem, ali Roma želi dazadrži ovog stopera. 

Kako prenose mediji u Italiji, izvršni direktor Milana Adriano Galliani sastao se je sa Romagnolijem i uspio dogovoriti osobne uvjete ugovora. Unatoč tome što se već duže vrijeme zna da je ovaj fudbaler na prodaju, Roma je odbila 25 miliona funti. 

Očekuje se novi sastanak u kojem će Rossoneri još jednom probati dovesti sjajnog stopera. Sastanak bi se trebao održati večeras ili sutra između Gallianija, te predstavnika Rome Waltera Sabatinija. 

Ipak, negativni znaci se pokazuju čelnicima Milana, Naime, iz rimskog kluba spremni su prodati stopera Mbiwiju Lyonu, što bi značilo da bi Allesio imao mnogo više prostora za igru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romagnoli ima tek 20 godina, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Sampdoriji, čije je tadašnji trener bio sadašnji trener Milana, Siniša Mihajlović. U većini utakmica bio je starter, a stručnjak s ovih prostora dobro zna sve kvalitete ovog igrača i ne čudi što ga želi potpisati. Ipak, Romagnoli, koji je prošle sezone odigrao 32 utakmice za Sampdoriju, važi za jednog od najboljih mladih stopera Serie A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti