Milan i Juventus večeras obaraju rekord po broju gledalaca

Najposjećeniji polufinalni meč Kupa Italije

Milan i Juventus večeras obaraju rekord po broju gledalaca

Milan i Juventus večeras igraju prvi polufinalni meč u Kupu Italije, a ta utakmica bit će najposjećenija polufinalna u Kupu Italije svih vremena. 

Na stadionu San Siro ponovo vlada veliki entuzijazam iako je Milan izgubio derbi Della Madonnina prije nekoliko dana. Ipak, ekipa nakon dugo godina ponovo daje znake života što su navjačei prepoznali i večeras će okupirati jedan od hramova italijanskog fudbala.

Kako prenose mediji u Italiji, za ovaj susret, koji inače počinje od 20.45 sati, prodato je već 70.000 karata. Navijači Milana pokupovali su sve karte koje su im bile na raspolaganju i ostalo je još samo nekoliko stotina karata koje idu za navijače Juventusa. Vjeruje se da će i one brzo biti rasprodate.

Tako će Rossoneri i Bianconeri večeras igrati pred rekordnom posjetom u polufinalnom ogledu Kupa Italije. Inače, ovo je samo prvi susret, a revanš će biti igran 4. marta u Torinu.

Jučer su svoj prvi polufinalni meč igrali Inter i Napoli na istom ovom stadionu, a prisustvovalo je 59.000 gledalaca. Inače, Napoli je slavio sa 1:0.

MOZZART u svojoj današnjoj ponudi nudi kvote za okršaj Milana i Juventusa. Možete ih pogledati na OVOM linku. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi