Juventus skuplja kapital, sprema li se novo bombastično pojačanje?

Potpisan novi bogati ugovor sa Allianzom

Juventus skuplja kapital, sprema li se novo bombastično pojačanje?

Juventus je danas na svojoj zvaničnoj web stranici objavio da je potpisan novi sponzorski ugovor sa Allianzom, njemačkim gigantom iz oblasti finansija i osiguranja. Inače, upravo ime ove kompanije nosi Juventusov stadion u Torinu.

Novi ugovor garantuje nastavak saradnje Juventusa i Allianza do 2030. godine, a nove stavke su dodatna sponzorstva kroz reklamiranje na dresovima, ali i logo kompanije na trenerkama i ostalom opremi, zatim prava na korištenje imena, ulaganje u ženski fudbal, ali i produženje prava na ime stadiona.

Tako će se Juventusov stadion zvati Allianz stadion barem do 2023. godine.

Novi ugovor počinje teći od sutrašnjeg duela polufinala Kupa Italije između Juventusa i Milana. Upravo pred ovu utakmicu će se na Juventusovim trenerkama i dresovima za zagrijavanje moći vidjeti veliki logo Allianza.

"Ukupna vrijednost ugovora je 103.1 miliona eura koji će biti dodani na već postojeće dogovore o sponzorstvu", stoji u zavaničnom saopštenju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ko zna, možda ovih novih stotinjak miliona eura kapitala Juventus vrlo brzo iskoristi za novo bombastično pojačanje - možda već na ljeto?

Podsjetimo, sličnu cifru je Juventus potrošio na transfer Cristiana Ronalda koji se Staroj dami već, finansijski, višestruko isplatio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Mašina za novac,institucija zvana Juventus !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti