Milan i Roma zabranili novinarima Corriere dello Sporta da prate njihove aktivnosti

Zbog skandaloznog naslova "Black Friday"

Milan i Roma zabranili novinarima Corriere dello Sporta da prate njihove aktivnosti

E. Čaušević

Novinari uglednih italijanskih novina Corriere dello Sport našli su se jutros u centru skandala zbog naslove strane u svojim novinama.

Naime, oni su naslovnicu posvetili sutrašnjem derbiju u kojem se na Meazzi sastaju Inter i Roma. Objavili seu fotografije Romelua Lukakua i Chrisa Smallinga uz skandalozan naslov "Black Friday".

Ovaj potez su svi protumačili kao uvrede na rasnoj osnovi za tamnopute igrače Intera i Rome. Mnogi sportski mediji na Apeninima ne mogu da vjeruju da su tako ugledne novine objavile takav rasistički naslov.

Osude za ovakav potez poslali su i mnogi italijanski klubi, a prve konkretnije korake napravili su Milan i Roma. Rossoneri su na zvaničnoj stranici objavili da je zabranjen ulazak na stadion novinarima Corriere dello Sporta, a isto je uradila i Roma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vjerujemo da igrači, klubovi, navijači i svi mediji moraju biti ujedinjeni u borbi protiv rasizma i moramo preuzeti odgovornost kada pogriješimo. Za ovaj 'Black Friday' naslov u novinama Milan i Roma su odlučili da zabrane novinarima Corriere dello Sport da prate naša dešavanja i ulaze na stadione gdje igraju naši klubovi do kraja ove godine. Također, ni naši igrači neće davati izjave ovim novinama", poručili su iz Milana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Do kraja godine ostalo 20 dana. Jaka vam borba protiv rasizma.
1 0
snickers09
Do kraja ove godine? Zar i ovo nije malo smijesno, ako vec zelis kaznit, zabrani im dolazak do kraja sezone... Mada ni to vjerovatno ne bi nista promijenilo u finoj Europi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi