Handanović na golu kao hobotnica: Inter žestoko kaznio sve promašaje Milana

Slavili sa 3:0 u derbiju

Handanović na golu kao hobotnica: Inter žestoko kaznio sve promašaje Milana

E. Čaušević

Fudbaleri Intera slavili su danas u velikom gradskom derbiju protiv Milana sa 3:0 u okviru 23. kola italijanske Serije A.

Inter je fantastično otvorio utakmicu i poveo već u petoj minuti. Lukaku je asistirao, a mrežu Milana zatresao je Lautaro Martinez za 1:0.

Milan je mogao do izjednačenja već u 15. minuti Veliku šansu imao je Ibrahimović koji je naletio na odbijenu loptu, ali je Handanović sjajnim refleksom spasio svoju mrežu.

Inter je uzvratio samo šest minuta kasnije. U šansi je bio Lukaku koji je dobro šutirao, no lopta je otišla pored stative gola Rossonera.

U samom finišu nekoliko sjajnih šansi na obje strane. Prvo je zaprijetio Perišić čiju udarac brani Donnarumma, a već u narednom napadu odlično iz voleja šutira Ibrahimović, no Handanović je ponovo siguran.

Milan je punom snagom ušao u nastavak meča. Rossoneri su imali dvije nevjerovatne šanse preko Ibrahimovića koji je dva puta šutirao glavom, no Handanović je nestvarnim intervencijama spasio svoju mrežu.

Kazna za ove promašaje stigla je već u 57. minuti. U centru pažnje ponovo je bio Lautaro Martinez koji je nakon odlične akcije pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je do trećeg gola stigao devet minuta kasnije. Perišić je upisao drugu asistenciju i uposlio Lukakua koji je kao brzi voz prošao kroz odbranu Milana i pogodio za 3:0.

Rossoneri do kraja nisu imali snage da nešto ozbiljnije naprave, te je Inter zasluženo slavio u velikom derbiju i upisao nova tri boda. Inter je ostao prvi sa 53 boda i sada ima četiri boda više od drugoplasiranog Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadoredsi
Kad se sjetim da je MU se lako odrekao Lukakuo covjek rastura.
8 0
Pajver
Samir je već duže vrijeme jedan od najboljih golmana na svijetu
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi