Mudri potez Džeke mnoge ostavio u nevjerici, legenda Juventusa se pita kako je to moguće

Davide Calabria je imao kratak komentar

Mudri potez Džeke mnoge ostavio u nevjerici, legenda Juventusa se pita kako je to moguće

Admin Čaušević

Edin Džeko je prekinuo golgeterski niz kada je to bilo najpotrebnije. Kapiten bh. reprezentacije je zabio u polufinalu Lige prvaka u trijumfu prituv Milana sa 2:0.

Inter je pokazao superiornost nad Milanom i jednom nogom se nalazi u finalu Lige prvaka. Nerazzurri su bili bolji tokom većeg dijela meča i sigurno su veliki favoriti za prolazak na finalni duel u Istanbulu.

Džeko je kod vodećeg gola pokazao zavidnu tehniku koja ga je krasila tokom cijele karijere kada je dobio duel sa Davideom Calabrijom te lijevom nogom loptu poslao u mrežu.

Tokom i nakon utakmice svi su se pitali kako je moguće da je kod kornera 20-ak centimetara niži Calabria čuvao baš Džeku koji je poznat kao fudbaler koji je itekako opasan u prekidima.

"Džekin gol? Vidljivo je viši od mene. Tu se moglo malo toga", bio je kratki komentar kapitena Milana vezan za gol popularnog Dijamanta.

Oglasi

I legendarni fudbaler Juventusa koji je angažovan kao analitičar Claudio Marchisio se zapitao kako je moguće da kod kornera Calabrija čuva Džeku.

Društvene mreže nisu oprostile ovakav kiks Stefana Piolija i odbrane Rossonera uz komentare da se radi o osnovama fudbala, dok je dosta onih koji veličaju kretanje i mudri potez Džeke kod prekida kojim je sebi i omogućio priliku da zatrese mrežu.

Džeko je sve znalački i mudro iskoristio, postigao je gol s kojim je upisao djelić historije jer je postao drugi najstariji igrač (34 godine 54 dana) koji je zabio u polufinalu Lige prvaka, odmah iza Ryana Giggsa.

[twitter][twitter]https://twitter.com/GoalItalia/status/1656414740476833792[/twitter][/twitter]

"Osjećao sam se svježe, možda zato što sam odmarao prije tri dana. Cijela ekipa je bila veoma motivisana, derbi u polufinalu Lige prvaka se ne igra svaki dan. Bili smo svi skoncentrisani do kraja i to nam se vratilo."

Novinare je pitalo kakvo je stanje sa produženjem ugovora. Sarajlija je lopticu prebacio na klupsko rukovodstvo Intera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To trebate pitati klub, zavisi od njih", poručio je popularni Dijamant.

Revanš Inter - Milan će se igrati u utorak 16. maja. Ako Nerazzurri odbrane prednost Džeko će po prvi put u svojoj karijeri igrati finale Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Dzeku su cuvala troica al on je laznim kretanjem pobjegao od njih i naso se kod ovog malog jazavca...
0 0
Azur77
Hahhahaa,kakve bolan 34 godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi