Milan konačno izgleda ozbiljno

Serija A

Milan konačno izgleda ozbiljno

Edmir Škorić

Nogometaši Milana slavili su na veoma teškom gostovanju u Veroni protiv Chieva s 3:1.

Milan u posljednje vrijeme izgleda onako kako navijači to žele, a tim Vincenza Montelle je u Veroni rutinskom pobjedom pokazao da spada u sami vrh italijanskog nogometa.

Rossoneri su posljednjih godina u krizi i to nije tajna, no Montellin tim ima glavu i rep i to donosi rezultate.

Chievo je odmah iza pozicija koje vode u Evropu, pa je bilo za očekivati da Milan čeka težak posao. Ipak, gosti u finišu prvog dijela projektilom Juraja Kučke dolaze do prednosti od 1:0.

Na samom otvaranju drugog dijela Niang se snašao u jednom napadu i onda sa 16 metara pogodio mrežu Chieva za 2:0. Milan je imao još nekoliko zaista sjajnih šansi, a kada to nije iskorišteno, Chievo je smanjio.

Mladi Donnarumma nije imao šansi u 76. minuti, kada je bivši igrač Milana Valter Birsa iz slobodnjaka smanjio na 2:1, da bi Dainelli u nadoknadi postigao autogol nakon udarca Bacce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je u zadnjih pet utakmica upisao četiri pobjede i remi, a prije derbija s Juventusom zauzima treće mjesto sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirana Roma, dok je vodeći Juventus na plus pet.


CvM 0:1 Kucka by goloviliga
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi