Milan 'mami' Rangnicka do sada neviđenom funkcijom u Italiji
Foto: EPA

Spremaju se promjene

Milan 'mami' Rangnicka do sada neviđenom funkcijom u Italiji

U Milanu se, prema najavama italijanskih medija, spremaju za velike promjene.

Čelnici Milana već duže vrijeme smišljaju plan kako vratiti Rossonere na stare staze slave, a kako ni ova sezona nije počela najbolja, u narednim mjesecima uslijedit će velike promjene na San Siru. Kako u samom rukovodstvu, tako i u stručnom štabu.

Calciomercato.com piše kako vlasnici Elliott Managementa, fondacije koja rukovodi Milanom, namjeravaju razriješiti dužnosti Paula Maldinija i Zvonimira Bobana čija se filozofija kosi s onom predsjednika Uprave Ivana Gazidisa, dok bi na mjesto trenera trebao stići - Ralf Rangnick.

Ime je to njemačkog stratega koji proteklih godina bilježio vrlo dobre rezultate sa RB Leipzigom, a čelnici kluba spremni su ga 'namamiti' tako što će mu dati funkciju potpunu kontrolu nad cijelom klubom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nijemac bi, naime, trebao imati ulogu jednaku onoj koju je Sir Alex Ferguson imao u Manchester Unitedu. Dakle, bio bi trener, glavni skaut i ujedno sportski direktor Milana, a takve ovlasti dosad su bile nezamislive za jednog trenera u italijanskom fudbalu.

Milanu u prilog ide to što Rangnick trenutno nema trenerski posao.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Pusti snovi.
1 0
budala
znati li vi da ovaj lik obavlja glavne funkcije u leipzigu i on je doveo trenera iz hofenheima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi