Milan Mihajloviću postavio  ultimatum
Foto:EPA

Ultimatum srbijanskom stručnjaku

Milan Mihajloviću postavio ultimatum

S. Bošković

Slavvni italijanski klub Milan je Siniši Mihajlović dao još dvije utakmice da popravi rezultate i igru svoje ekipe. 

Srbijanski stručnjak na klupi Milana je zamijenio Filippa Inzaghija, ali nije se uspio proslaviti i Rossoneri imaju pet bodova manje nego u istom periodu prošle sezone. 

Nakon što je Milan sinoć poražen od Intera u susretu za Trofej Berlusconija, predsjednik kluba, Silvio Berlusconi, nije bio raspoložen za razgovor, a u onom što je rekao moglo se zaključiti da ne stoji iza trenutačnog trenera. 

"Bio sam razočaran što nismo trijumfovali jer je susret bio posvećen mom ocu. Igrali smo veoma ružno. Kad pobijedite možete pričati, kad izgubite morate ostati tihi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj poraz doveo je do toga da je Mihajloviću postavljen ultimatum i ukoliko želi ostati na San Siru mora pobijediti naredne dvije domaće utakmice protiv Sassuola i Chieva. 

U klubu nisu zadovoljni taktikom, pogotovo nakon velikih ulaganja ovog ljeta, ali bivši trener Sampdorije mogao bi se izvući zbog finansija pošto Rossoneri i dalje plaćaju dva prethodna trenera, Clarencea Seedorfa i Filippa Inzaghija i ako bi otpustila Mihajlovića i doveli nekog novog morali bi istovremeno isplaćivati plate za četiri različita trenera. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.