Milan neće prodavati Zlatanovog nasljednika

El Shaarawy ostaje član Rossonera

Milan neće prodavati Zlatanovog nasljednika

Edmir Škorić

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani izjavio je kako klub neće prodavati mladog napadača Stephana El Shaarawyja.

El Shaarawy je u posljednje vrijeme zablistao u dresu Milana. Posljednji gol postigao je protiv Parme u prošlom kolu, a a prije toga je postigao dva gola u pobjedi nad Cagliarijem te jedan u porazo od Udinesea u Udinama. 

 

Dakle, mladi italijanski napadač je u posljednje tri utakmice postigao četiri gola. Mediji su prethodnih dana špekulisali o njegovom prelasku u Manchester United.

 

"El Shaarawy nije na prodaju. Ima samo 19 godina i nedavno je produžio ugovor do 2017. godine i navijači mogu da budu mirni", izjavio je Galliani.

 

Inače, El Shaarawyjev otac je Egipćanin, a rođen je u Savoni, karijeru počeo u Genoi, za koju je debitirao sa 16 godina. Nakon prelaska u Padovu, uslijedio je interes Milana. Tokom prve sezone u Milanu postigao je četiri pogotka u 23 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Za italijansku nogometnu reprezentaciju debitirao je 15. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Engleske. Dosad, u novoj sezoni, bio je starter u svim Milanovim utakmicama. Po mnogima je pravi nasljednik Zlatana Ibrahimovića na San Siru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije