Milan nekako slomio otpor Dudelangea, Arsenal lako protiv Vorskle

Liga Evrope, grupe E i F

Milan nekako slomio otpor Dudelangea, Arsenal lako protiv Vorskle

Večeras su odigrane utakmice prvog kola grupne faze Lige Evrope i u grupama E i F. Kada je u pitanju grupa E mogli smo gledati susrete Arsenal - Vorskla i Sporting - Qarabag.

Arsenal je na Emiratesu u jakom sastavu dočekao ukrajinsku Vorsklu i upisao pobjedu rezultatom 4:2.

Na prvi gol Topnika se čekalo do 32. minute kada je Aubameyang na asistenciju Iwobija zatresao mrežu gostiju, a vodstvom Arsenala od 1:0 se i otišlo na odmor.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Welbeck je pogodio za 2:0, da bi Aubameyang u 56. minuti doveo Arsenal do visokih 3:0. Nakon ovog gola je Emery izvršio dvije izmjene, a tada je u igru ušao Mesut Ozil koji je u 74. minuti i postigao četvrti gol Arsenala.

Vorskla je u 77. minuti ipak uspjela stići do gola preko Chesnakova koji je postigao lijep gol sa vrha kaznenog prosotra. Ukrajinci su u posljednjim sekundama uspjeli postići i drugi gol, u trenucima kada su fudbaleri Arsenala čekali kraj meča. Strijelac za konačnih 4:2 u 94. minuti je bio Sharpar.

U drugom susretu grupe E Sporting je sa 3:0 savladao ekipu Qarabaga. Golova nije bilo do 54. minute kada je Raphinha nakon odlične asistencije Nanija savladao golmana gostiju.

Sporting je u finišu susreta "dokrajščio" protivnika pošto je Jovance Cabral pogodio za 2:0.

Kada je u pitanju grupa F, zanimljivo je bilo u Luksemburgu gdje je tamošnja senzacija, Dudelange, ugostila Milan.

Dudelange se pokazao tvrdim orahom, imali su domaći u prvom poluvremenu i nekoliko solidnih prilika, a na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, Milan prijeti preko Higuaina već na otvaranju drugog dijela, da bi upravo ovaj igrač u 59. minuti doveo Milan u vodstvo. Castillejo je asistirao, a Higuain iz prve savladao golmana domaćih.

Imao je Milan nakon gola još nekoliko sjajnih šansi, ali je golman domaćih Frising briljirao, te je skinuo odlične pokušaje Borinija i Higuaina.

Do kraja smeča se rezultat nije mijenjao, pa je Milan slavio minimalnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom susretu grupe F snage su omdjerili Olympiacos i Betis, ali u Pireju nije bilo golova.

Olympiacos je u 73. miunuti ostao sa igračem manje pošto je Tsimikas dobio drugi žuti karton, ali Betis do kraja nije uspio iskoristiti igrača više na terenu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti