Milan pregazio Pescaru, dva gola Balotellija

Rosoneri ubjedljivi

Milan pregazio Pescaru, dva gola Balotellija

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana savladali su u 36. kolu italijanske Serie A na gostovanju ekipu Pescare sa ubjedljivih 4:0, te su na taj način došli na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone.

Rossoneri su od samog starta krenuli žestoko prema golu domaćeg tima. Balotelli je već u drugoj minuti pogodio prečku, da bi sedam minuta kasnije sudija Carmine Russo svirao penal za Milan. Precizan je bio Balotelli za prednost gostiju od 1:0:

Do drugog gola Milan je stigao u 33. minuti. Robinho je ubacio za Sulleya Muntarija koji lijepim golom postavlja rezultat poluvremena od 2:0.

U nastavku utakmice još dva gola u mreži Pescare. Na 3:0 je u 51. minuti na asistenciju Robinha pogodio Mathieu Flamini, da bi Mario Balotelli šest minuta kasnije postavio konačan rezultat susreta od 4:0 za Milan.

 

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije