Milan preporođen, Gattusu nagrada u vidu novog ugovora?

Ostaje trener i naredne sezone

Milan preporođen, Gattusu nagrada u vidu novog ugovora?

Edmir Škorić

Milan je konačno počeo da igra i da pobjeđuje, a to bi moglo značiti i ostanak trenera Gennara Gattusa na duže staze.

Gattuso je bivši igrač koji je dobio povjerenje klupske uprave i ispočetka nije djelovalo da bi mogao nešto promijeniti, ali u posljednje vrijeme momčad ostvaruje dobre rezultate i evidenatan je napredak.

Prema pisanju Tuttomercata, Rossoneri su jako zadovoljni Gattusovim metodama rada i samim načinom razmišljanja, pa žele da ga zadrže za naredne sezone.

Navodno je Milan spreman da mu ponudi ugovor do ljeta 2020. godine, a odluka je donešena nakon 4:0 pobjede u gostima nad SPAL-om u subotu. Gattusu je ovo prvi ozbiljan posao u karijeri, prvi u Seriji A, a ranije je trenirao Palermo u Seriji B, potom Pisu, te švicarski Sion i grčki OFI Kreta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi