Milanov 'novi Ronaldo' i najveća nada dolazi do tužnog kraja?

A toliko je obećavao...

Milanov 'novi Ronaldo' i najveća nada dolazi do tužnog kraja?

Edmir Škorić

Četrnaestogodišnji Hackim Mastour je za 500.000 eura 2012. godine stigao u Milan i činilo se da je bivši evropski prvak nanjušio još jednu veliku nogomentu nadu.

Marokanac je plaćen svega 500.00 eura, ali djelovalo je kao da je Milan dobio igrača za budućnost, čovjeka koji će ih predvoditi u pohodu na trofeje. Tada su Rossoneri za njegov potpis iz trke izbacili Real Madrid, Barcelonu i Manchester United.

Pet godina kasnije igrač koji je igrao uz Essiena i El Shaarawyja je doslovno nestao s nogometne mape i svi se pitaju - gdje je nestala YouTube senzacija? 

Kompilacija njegovih majstorija se pojavila na YouTubeu i ovaj igrač je postao senzacija, a u nekim mečevima u omladinskoj Seriji A pokazao je da je sve ono što su u Milanu zamislili kada su ga kupili.

Upoređivali su ga s najvećim majstorima ove igre, a Clarence Seedorf ga je 2013. godine učinio najmlađim igračem u povijesti Milana koji je zaigrao u Seriji A. To je bilo zapravo - sve. Ogroman pritisak, epiteti "novog Ronalda" i pomalo sportske nesreće spriječili su se na putu jedne velike karijere.

Otišao je u Malagu na posudbu, ali nije uspio. U ljeto 2016. godine odlazi u Holandiju i potpisuje za Zwolle, također posudba, ali sakupio je samo pet nastupa i opet ništa nije pokazao. 

Na kraju, iako ima samo 19 godina, sedam zvaničnih seniorskih nastupa u nekoliko sezona je premalo i pravo je pitanje da li još ima vremena za Marokanca iako je mlad. Možda se nešto i desi, pa postane ono što je Milan želio da postane, ali mnogi se pribojavaju da je prerano došao do kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno je u Milanu, trenira, pokušava da se dokaže i na San Siru kao da imaju dovoljno strpljenja, samo je pitanje dokle. Ali mora se priznati da je uživanje gledati ga na dobro upakovanom YouTube klipu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije