Milan razbio Lazio na Olimpicu, u Torinu se hladi šampanjac za novi Scudetto

Rossoneri odavno nisu izgledali ljepše

Milan razbio Lazio na Olimpicu, u Torinu se hladi šampanjac za novi Scudetto

A. Čaušević

Najbolju partiju ove sezone Milan je odigrao u 30. kolu Serije A. Rossoneri su s ubjedljivih 0:3 na gostovanju pobijedili Lazio. 

Poslije početnog ispitivanja snaga gosti iz Lombardije do vodstva stižu u 23. minuti kada je pogodio Calhanoglu lijepim udarcem sa oko 20 metara.

Nebeskoplavi su se pokušali probuditi, ali pošto nije bilo suspendovanih napadača Immobilea i Caiceda nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti.

U 34. minuti opravdano je dosuđen penal za Milan nakon što je lopta u ruku pogodila Radua. Ibrahimović je pogodio uz dosta sreća jer je Strakosha bio na lopti koja je nekako završila u mreži.

Lazio se na startu drugog dijela pokušao vratiti u igru. U 53. minuti su i uspjeli pogoditi, ali je poslije pregladanja snima ustanovljenoa da je strijelac Lazzari bio u ofsajdu.

Pitanje pobjednika je definitivno riješeno u 60. minuti. Lijepu akciju gostiju golom je krunisao Rebić koji je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog Ibrahimovića.

Do kraja meča nije bilo rezultatskih promjena s tim da je Milan imao još nekoliko izglednih prilika da postigne još koji gol, posebno Hernandez koji je u 81. minuti šutirao pored stative sa peterca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom svakako mogu najviše biti zadovoljni u Juventusu koji je pobjegao Laziju na +7 te se u Torinu već počinje hladiti šampanjac za deveti uzastopni Scudetto.

Kada su u pitanju bh. reprezentativci, Rade Krunić je na terenu proveo posljednjih 20-ak minuta. Asmir Begović je meč odgledao s klupe, dok Senad Lulić još uvijek nije oporavljen i nije nastupio.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kad se samo sjetim koliko su se ovi iz Lazia raskukali i navalili da se liga mora nastaviti,oni fakat mislili da mogu osvojiti titulu hahahahah...nek su dobili po tamburi,da se malo spuste na zemlju...
10 3
soccero
Milan je jedini tim koji ce uspjeti okončati seriju titula Juventusa. Pored Juvea je jedini italijanski tim sa mentalitetom pobjednika iako zadnjih godina nisu sto su nekad bili. Sa 2-3 pojačanja iduce sezone i ako ih zaobiđu povrede vrlo lako se moze desiti da uzmu ligu
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti