Milan šalje dvije zvijezde prelaznog roka na posudbu?

Žele napraviti uštede

Milan šalje dvije zvijezde prelaznog roka na posudbu?

Čelnici Milana spremni su na veoma zanimljiv potez u januarskom prelaznom roku.

Kako prenosi La Stampa oni namjeravaju u januaru dvije velike zvijezde prelaznog roka Hakana Calhanoglua i Andre Silvu poslati na posudbu u nadi da će im na taj način povećati cijene.

Milan igra katastrofalno u posljednje vrijeme i trenutno se nalazi tek na 8. poziciji u Seriji A, a u posljednjem kolu su dopustili ekipi Beneventa da dođu do prvog boda ove sezone.

Obzirom da se Milan pribojava kazne od UEFA-e zbog finansijskog fair playja, to je jedan od razloga zbog kojeg namjeravaju poslati na posudbe ovu dvojicu igrača kako bi napravili određene uštede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Silva je stigao za 38 miliona eura iz Porta, dok je Calhanoglu došao iz Bayer Leverkusena za 22 miliona plus klauzule. Andre Silva u dosadašnjem dijelu Serije A nije postigao nijedan gol, dok je u Evropa ligi šest puta tresao mreže. S druge strane Calhanoglu ima malih problema sa povredama, a ove sezone je odigrao ukupno 19 mečeva i postigao je dva pogotka uz šest asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti