Milan se mučio sa igračem više, pa umalo u posljednjim sekundama ostao bez pobjede protiv Verone
Piatek je bio strijelac jedinog gola

Rossoneri su slavili, ali navijači ne mogu biti zadovoljni s igrom

Milan se mučio sa igračem više, pa umalo u posljednjim sekundama ostao bez pobjede protiv Verone

S. Pašalić, foto: EPA

Milan je u 3. kolu Serije A stigao na gostovanje kod Verone slavio sa 1:0.

Rossoneri su dosta loše ušli u meč, a Verona je bila bolji tim na terenu. Ipak, u 21. minuti igrač domaćih, Stepinski, je napravio jako grub start i udario nogom u glavu igrača Milana, a sudija mu je nakon pregleda VAR snimke pokazao crveni karton.

Nakon toga se očekivalo da Milan zaigra puno bolje i krene na gol Verone, ali se to nije desilo. Rossoneri su izgledali bezidejno i na kraju se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak je donio puno bolju utakmicu, a Milan je prvi imao sjajnu priliku u 58. minuti, ali je Calabria pogodio stativu.

Samo dvije minute kasnije i Verona je mogla povesti, ali je ovaj put Verre pogodio stativu.

Ipak, Milan je u 68. minuti stigao do vodstva nakon što je Rrahmani u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudija je pokaza na penal. Siguran sa bijele tačke je bio Krzysztof Piatek za 1:0.

U 83. minuti Milan je postigao i drugi gol, ali je on na kraju poništen nakon pregleda VAR snimke zbog prekršaja na golmanu Verone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U samom finišu utakmice je bilo dosta drame. Naime, Verona je praktično krenula u posljednji napad, a Calabria je napravio faul na rubu šesnaesterca i činilo se bi domaći mogli dobiti penal.

Ipak, glavni sudija je dao igraču Milana crveni karton, ali je dosudio samo slobodan udarac na rubu šesnaesterca. Veloso ga je izveo, ali je pogodio živi zid i na kraju je ostalo 1:0 za Rossonere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi