Važne vijesti stižu iz Italije: Hoće li Inter prijaviti Džeku za Ligu prvaka?

Špekuliše se o listi igrača

Važne vijesti stižu iz Italije: Hoće li Inter prijaviti Džeku za Ligu prvaka?

Admin Čaušević

Inter je u generalci za novu sezonu izgubio od Villarreala sa 4:2, a Edin Džeko je priliku za igru dobio sa klupe. 

Proteklih sedmica se učestalo pisalo o Džekinoj budućnosti. Svakodnevno bi se pojavljivali novi klubov koji su zainteresovani, ali je na kraju popularni Dijamant ostao u Interu.

Do kraja prijelaznog roka nije ostalo još mnogo pa italijanski mediji već špekulišu o listi igrača koje će Inter prijaviti za Ligu prvaka.

Corriere dello Sport je u nedjelju obavio listu od 17 igrača koji će se sigurno naći na spisku Simonea Inzaghija. Među njima je i Džekino prezime.

Rimski list tvrdi da su sljedeći igrači sigurni: Handanovič, Onana, Skriniar, De Vrij, Bellanova, Brozović, Calhanoglu, Asllani, Gagliardini, Dumfies, Gosens, Mkhitaryan, Correa, Lautaro, Lukaku i Džeko.

Četvorica igrača koji spadaju u kategoriju "domaćih fudbalera" su D'Ambrosio, Bastoni, Barella i Darmian te oni također imaju sigurno mjesto na listi.

Inače, za listu Serije A će se naći 25 igrača, a na listi igrača za UEFA-ina takmičenja na spisku mogu biti 23 imena.

Bez novog ugovora za Dijamanta

Gazzetta dello Sport je sredinom sedmice pisala o velikoj odluci koju su u Interu donijeli o Dijamantu i tiče se njegove budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugledni milanski list piše da su u Interu odlučili da Džeki ne ponude novi ugovor te da će predstojeća sezona biti posljednja na Giuseppe Meazzi za Sarajliju.

Kao glavni razlog navodi se visoka plata (9.25 miliona bruto) kao i godine pošto će u martu sljedeće godine Džeko proslaviti 37. rođendan.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi