Milan slavio na teškom gostovanju u Veroni

Milanezi odmjerili snage sa Letećim magarcima u Veroni

Milan slavio na teškom gostovanju u Veroni

Milan je večeras u okviru 30. kola Serije A u Veroni odmjerio snage sa Chievom. Gosti su slavili 1:0. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je Thereau bio neprecizan. U 10. minuti prilika za goste, zaprijetio je Sulley Muntari. Domaćin opet prijeti u 18. minuti, ali je ovaj put Rigoni neprecizan. 

Gosti su do vodstva stigli u 25. minuti susreta, a strijelac je bio Ricardo Montolivo. Milan je opet zaprijetio u 34. minuti preko Balotellija, ostalo je 0:1. Upravo je Balotelli imao posljednju priliku u prvom poluvremenu, ali je golman gostiju bio na mjestu. 

Gosti su prvi zaprijetili i u nastavku, a priliku je propustio Muntari. U 63. minuti susreta zaprijetio je Mario Balotelli, ali je ostalo 0:1. Domaćin u 78. minuti susreta ostaje sa deset igrača, a drugi žuti karton dobio je Dario Dainelli. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 79. minuti susreta nova prilika za goste, ali je i ovaj put udarac Balotellija neprecizan. Do kraja nije bilo većih prilika, a Milan je upisao vrlo važna tri boda. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.